Lansarea Intergralei Manuscriselor Cantemir la Moscova

In perioada 16 – 19 sept. 2012, Fundatia Culturala Tudor, reprezentata de Dl. Paul TUDOR – Presedinte, coordonatorii editiei INTEGRALA MANUSCRISELOR CANTEMIR, scriitorul Constantin BARBU si Prof. Univ. Dr. Ion Deaconescu, au organizat o misiune culturala  la Moscova, eveniment dedicat operei marelui carturar Dimitrie Cantemir.

In aceasta perioada s-au efectuat vizite de lucru la Arhivele de Acte Stravechi din Moscova si la Universitatea MGIMO.

In data de 18 septembrie a.c., la Universitatea MGIMO din Moscova a fost lansata  INTEGRALA MANUSCRISELOR CANTEMIR (25 volume).

Un set al acestei valoroase lucrari,  sponsorizata de TMK – ARTROM, a fost oferit in dar Universitatii MGIMO.

Doua seturi din editia de lux a INTEGRALEI MANUSCRISELOR CANTEMIR, sponsorizate de TMK – Artrom Slatina, tiparite in conditii tehnice exceptionale, pe hartie de 130 g/mp, coperti imbracate in piele de vitel originala, cu timbru sec si portretul si semnatura lui Dimitrie Cantemir in folio auriu, asezate in lazi din lemn de nuc oferite de MOBEXPERT, au fost transmise in dar inaltelor personalitati de la Moscova, presedintele Vladimir Putin si premierul Dmitri Medvedev, ca un semn de multumire pentru acordul de a aduce de la Moscova manuscrisele facsimilate color ale lui Dimitrie Cantemir.

«Prin aceasta donatie, am dorit sa aducem sincere multumiri autoritatilor reprezentative din Federatia Rusa care ne-au permis sa obtinem accesul la manuscrisele si documentele marelui carturar Dimitrie Cantemir dupa anul 2010» Paul TUDOR, Presedintele Fundatiei Culturale TUDOR.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s