IMC sponsorizata de TMK-ARTROM oferita Premierului

În aceste zile de septembrie 2012 a avut loc un eveniment cultural pe care putem să-l catalogăm simplu: de excelenă europeană. Integrala manuscriselor Cantemir a ajuns la volumul 25 şi a fost tipărită într-o ediţie de lux, de o splendoare incomparabilă. Fiecare volum este tipărit color, pe hârtie de 130

copertă îmbrăcată în piele de viţel originală, cu timbru sec şi portretul şi semnătura lui Dimitrie Cantemir în folio auriu. Această bijuterie tipografică s-a aşezat în lăzi din lemn de nuc, oferite de MOBEXPERT. Integrala manuscriselor Cantemir a apărut cu sprijinul fundamental al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, graţie celui mai mare ambasador pe care Rusia l-a avut în România, excelenţa sa Alexander Churilin.

Această ediţie de lux a fost sponsorizată de celebra firmă producătoare de ţevi de oţel TMK, cu ocazia împlinirii a 10 ani de prezenţă pe piaţa românească prin TMK-Artrom Slatina. La ceremonia aniversară de la Slatina a fost prezent însuşi preşedintele director general al TMK, domnul Dmitry Pumpyansky care a ţinut un discurs într-o română perfectă, stârnind uimirea şi simpatia tuturor celor prezenţi, premierul Ponta, membri ai Guvernului român, ambasadorul Federaiei Ruse la Bucureşti, excelenţa sa Oleg Malginov, domnul Adrian Popescu – director general TMK România, doamna Olga Kolomeets (director general adjunct P.R.), personalităţi, oameni de afaceri, sute de oameni pentru care Artrom Slatina a însemnat ceva în viaţa şi destinul lor.
Integrala manuscriselor Cantemir apare sub egida ştiinifică a Institutului Internaţional de Studii Cantemiriene al Universităii Creştine “Dimitrie Cantemir”, a Fundaţiei Culturale “Tudor”, a Fundaţiei Europene “Mihai Eminescu”. Integrala apare prin sprijinul şi munca următoarelor colective:

Colectivul de onoare:

Acad. Alexandru Surdu

Acad. Andrei Eşanu

Acad. D. Vatamaniuc

Acad. Mihai Cimpoi

Excelenţa Sa, Domnul Alexander Churilin,

Ambasador al Federaiei Ruse în România, 2005-2012

Viktor Kirillov, Prorectorul M.G.I.M.O., Moscova

Alexander Vasiliev – Prim Secretar M.A.E. al Federaiei Ruse

Prof. Univ. Dr. Corina Adriana Dumitrescu,

Rectorul Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir“