Vizita la Academia de Stiinte din Berlin-Brandenburg

Pe 4 Martie a.c. reprezentatii Fundatiei Internationale Dimitrie Cantemir, Constantin Barbu, Bogdan Cuza si Paul Tudor s- au intalnit la Berlin  cu Profesorul Günter Stock, Presedintele Academiei de Stiinte din Berlin, pentru a discuta organizarea  Seminarului “Cantemir –  Berlin, 300 de ani”, eveniment care va marca implinirea a 300 de ani de la primirea printului-carturar in Academia din Berlin.

In data de 11 iulie 2014 se implinesc 300 de ani de la primirea lui Dimitrie Cantemir in Academia din Berlin. « Cantemir este nu numai cel mai stralucit si viu ambasador pe care il avem, ci si Principele cel mai cult din ultima mie de ani » – Constantin Barbu. Puţine neamuri se pot mândri că au avut o personalitate complexă ca Dimitrie Cantemir.


Seminarul  „Cantemir – Berlin, 300 de ani”
 este o manifestare de anvergura internationala la care sunt invitate prestigioase personalitati din Romania, Germania, Federatia Rusa, Rep Moldova etc, care vor prezenta interesante si captivante expuneri privind opera lui Dimitrie Cantemir.

Seminarul isi propune, pe de o parte, sa aduca un omagiu Principelui Cantemir- carturar, savant si scriitor roman, precum si promovarea imaginii Romaniei in sfera politica, administrativa si sociala din strainatate.