100 de ani de la Marea Unire a Romanilor

In ziua de 6 Martie a avut loc in Parlamentul European Conferinta “100 years since the Great Union of the Romanians, 2500 years of history in Europe”, eveniment organizat de MEP Norica Nicolai, cu participarea Fundației Internaționale Dimitrie Cantemir.

Este primul eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri a Romanilor organizat in PE.
A fost o lecție de istorie și patriotism despre lupta de secole a poporului roman pentru unire, pentru formarea unui stat unitar, independent, susținută de Acad. Andrei Esanu, Prof Univ Ioan Bolovan, Prof Univ Gen Mihail Ionescu, Prof Univ Adriana Grossu.

#CentenarulRomaniei in #ParlamentulEuropean
Istoricul Andrei Eșanu, Membru al Academiei de Stiinte a Moldovei, dar si Membru al Academiei Romane, a ținut o prelegere magistrala in cadrul Conferinței 100 de Ani de la Marea Unire a Romanilor organizata de MEP Norica Nicolai, in 6 Martie, cu aportul important al Fundației Dimitrie Cantemir. Academicianul A.Eșanu a vorbit despre Unirea Basarabiei și Bucovinei cu Țara, discursul culminând cu Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

Suntem bucurosi ca am participat la oragnizarea unui asa eveniment. Evenimente similare dedicate Centenarului Marii Uniri vor fi organizate de MEP Norica Nicolai și Fundatia Cantemir la Paris, Roma, Chișinău.