Monumenta Romaniae Historica: Lansarea primelor 10 volume

Fundația Internațională „Dimitrie Cantemir”, în colaborare cu Fundația „Pontul Euxin” și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, lansează joi, 22 noiembrie 2018, ora 12:00, seria Monumenta Romaniae Historica, volumele I-X, al cărei editor general este Prof. Constantin Barbu. Evenimentul va avea loc în Aula „Adrian Rădulescu” a Muzeului de Istorie Naționalăși Arheologie Constanța.

Monumenta Romaniae Historica, o lucrare in 100 de volume, publică documente fundamentale privitoare la geneza poporului roman,  la istoria românilor, străromânilor, daco-romanilor, traco-daco-geților din cele mai vechi timpuri și până în sec. XX, de la papirusuri din anul 350 î.e.n. până la Tratatul de la Trianon.  Cele 100 de volume publică peste 300 de documente istorice, manuscrise inedite, stranse din cele mai mari arhivele ale lumii.

Este o lucrare care trebuie sa fie prezenta in toate marile biblioteci ale tarii, dar si ale Europei.

Monumenta Romaniae Historica este dedicată Centenarului României Mari si este coordonata de scriitorul Constantin Barbu.

Monumenta Romaniae Historica vol. 1-100 este otiparitura facsimil color, cca 500 de pagini fiecare volum, hartie 135 g DCL, cusut si brosat, coperti caserate color.

Fundatia Internationala Dimitrie Cantemir face demersuri, impreuna cu  Ministerul Culturii, pentru tiparirea a trei seturi din prestigioasa lucrare Monumenta Romaniae Historica pentru trei biblioteci din provinciile istorice ale tarii.